pds.no

Hopp til innhold Til hovedinnhold

Service og reparasjon

Ved å benytte erWin-portalen kan frie verksteder som arbeider profesjonelt med å reparere og utføre service på Volkswagen, Audi, ŠKODA, Cupra, Seat eller Volkswagen Nyttekjøretøy finne ut hva de har behov for.

I erWin finner du serviceinformasjon og samtlige reparasjonshåndbøker merkene tilbyr. Informasjonen oppdateres kontinuerlig og inneholder individuell informasjon om de ulike kjøretøyene.

Noe av det du finner i erWin er:

 • Teknisk produktinformasjon
 • Reparasjonshåndbok
 • Strømskjema
 • Servicenormer
 • Serviceskjema
 • Selvstudiehefter
 • Kjøretøydiagnose (krever verkstednummer)

erWin er kun tilgjengelig for registrerte brukere. Registrer deg eller logg på for å få tilgang.

Det å se servicehistorikk, få tilgang til serviceskjema og registrere service i erWin er gratis. Det er en stor fordel for bileier at bilens historikk ligger lagret på ett sted. Enkel brukerveiledning for hvordan registrere service i erWin finner du her:

Registrering av service i erWin.pdf


Kurs

Vi tilbyr kurs innen teknikk til frie verksteder med verkstednummer. 
Ta kontakt med oss på opplaring@moller.no

Verkstedutstyr og spesialverktøy

Verkstedutstyr og spesialverktøy kan kjøpes hos din PDS-forhandler. Dette er originalmerket utstyr som det blir henvist til i reparasjonslitteraturen.
Ved kjøp av PC til kjøretøydiagnose/ODIS må du du ha et verkstednummer og CPN-bruker for å kunne benytte ODIS. Dette søker du du om med søknaden lenger ned på siden.

Verkstednummeret behøver vi for å kunne innhente opplysninger om din bedrift som for eksempel adresse, slik at vi kan identifisere hvem som bestiller og tar i mot informasjonen.


Styreenheter og nøkler

Krav til nøkkel- og styreenhetstilpasninger online:

 • Registrert verkstednummer
 • Diagnoseverktøy med ODIS software
 • Internett tilkobling
 • Tillatelse til å benytte GeKo for de respektive merkene


VW OrgID anbefales

Når du registrerer deg som kunde ber erWin deg om VW OrgID (verkstednummeret du har blitt tildelt). Dette kan imidlertid legges inn senere, men uten VW Org ID får du kun tilgang på reparasjonslitteratur og ikke diagnose på kjøretøyet. Verkstednummer søker du om via linken lenger ned på siden.

Minimumskravet for å få innvilget søknaden om VW Org ID er at bedriften imøtekommer kravene i verkstedforskriften som du finner her: Forskrift om arbeid på kjøretøy (verkstedforskriften) - Lovdata

 

GeKo / CPN

Det kreves tilgang til fabrikkens system via CPN for bruk av original diagnosesoftware ODIS. Kryss av for CPN i søknadsskjemaet.

For å forhindre tyveri av biler har man innført en måte for koding av nøkler, styreenheter og andre komponenter som er komponentbeskyttet. Når nye komponenter skal kodes, tilkobles diagnoseinstrumentet til bilen og til internett. 

For dette arbeidet kreves en personlig tillatelse som det søkes om med følgende skjemaer. Det må søkes om CPN samt GeKo til det bilmerket du har behov for.

Etter at søknaden er mottatt vil du bli kontaktet innen 10 arbeidsdager.